Slabroek heeft het gehad met drukte Maashorstbezoekers

SLABROEK - De Maashorst wordt steeds populairder, maar op Slabroek hebben ze daar de buik wel van vol. Er komen nu zo veel recreanten dat het woongenot eronder lijdt. Het zou mooi zijn als de Udense politiek er iets aan doet, aldus een groot deel van het buurtschap.

Volledig scherm
Grote grazers in de Maashorst © De Maashorst

Een aantal bewoners van Slabroek dat middenin De Maashorst ligt, heeft de politiek aan zijn jasje getrokken. CDA en Jong Uden hebben de handschoen opgepakt en het onderwerp op de agenda van komende donderdag gezet.

Thea van der Wijst woont op het buurtschap. ,,Het is echt heel erg", zegt ze. ,,In het kader van 'Meer Maashorst' zijn er steeds meer activiteiten en daardoor wordt het drukker en drukker. En niet alleen in de weekeinden."

De bewoonster van het gehucht heeft het idee dat de Udense politiek amper weet heeft van de omvang van het probleem. En dat gaat ze donderdag ook vertellen. Volgens haar is er één oplossing die al veel ellende zou schelen: verplaatsen van het drukke bezoekerscentrum naar de rand van De Maashorst.

Van der Wijst weet dat een deel van het buurtschap er heel anders over denkt. Dat zijn de ondernemers op Slabroek die garen spinnen bij de groeiende bezoekersaantallen.