Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie

Sneller hulp voor kankerpatiënten in ziekenhuis Uden

UDEN - Patiënten kunnen binnenkort sneller in het ziekenhuis in Uden terecht voor gespecialiseerde zorg op het gebied van radiotherapie: het behandelen van kanker met bestraling. Ziekenhuis Bernhoven en het daarin gespecialiseerde Instituut Verbeeten zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. 

Voordeel van de samenwerking is dat er voor patiënten van Bernhoven één locatie voor uitgebreide oncologische zorg komt. De samenwerking in Uden moet ook zorgen voor een betere afstemming tussen de specialisten onderling en verkort de reistijd voor de patiënten.  

Vanaf begin juli gaan de radiotherapeut-oncologen van Instituut Verbeeten een spreekuur in Bernhoven opstarten. De radiotherapeut-oncologen zien daar patiënten die in aanmerking komen voor bestraling of die voor een controle na bestraling op de poli moeten komen. Voor patiënten is het prettig dat zij hiervoor in hun vertrouwde ziekenhuis terecht kunnen. 

Spreekuur 

Voor de voorbereiding op de bestraling zelf zijn specifieke faciliteiten nodig. Hiervoor gaan patiënten éénmalig naar Instituut Verbeeten in Tilburg. De daadwerkelijke bestralingsbehandelingen vinden plaats in Den Bosch. Voor de nazorg zien de patiënten de radiotherapeut-oncoloog tijdens het spreekuur in Uden.

De specialisten van Bernhoven en Instituut Verbeeten zien elkaar regelmatig op de werkvloer, overleggen met elkaar en stellen samen een behandelplan op. Instituut Verbeeten is een kankerbehandelcentrum dat al 65 jaar bestaat. Het instituut heeft vestigingen in Breda, Tilburg en Den Bosch en werkt daar al met de ziekenhuizen samen.  

Bernhoven en Instituut Verbeeten hebben afgesproken dat ze komende jaren samen optrekken om de integrale zorg voor patiënten met kanker te verbeteren. Zij gaan nieuwe zorgconcepten ontwikkelen waarbij patiënten nauwelijks merken dat ze met twee aparte organisaties van doen hebben.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.