Van links naar rechts: Rien Wijdeven (wethouder Bernheze), Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant), Franko van Lankvelt (wethouder Uden).
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Rien Wijdeven (wethouder Bernheze), Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant), Franko van Lankvelt (wethouder Uden). © Roy van den Busken

Sneller op het werk dankzij snelfietsroute Nistelrode-Uden

NISTELRODE/UDEN - Ziekenhuis Bernhoven is vanaf 2020 ook bereikbaar via een snelfietspad. Wethouders Rien Wijdeven (Bernheze) en Franko van Lankvelt (Uden) en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant ondertekenden woensdagmiddag het bestuursakkoord. Daarin staat de exacte route, van Nistelrode tot aan het Udense centrum.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.