Volledig scherm
Warming-up voor het loopevenement. © Parry Vermeulen

Solidair slaaptekort in Uden voor Spieren voor Spieren

UDEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd in Uden voor de tweede keer de Wintertijd Challenge gelopen. Dit is een loopevenement voor Stichting Spieren voor Spieren, in en om het stadion van De Keien Atletiek.

Boegbeeld en Kinderambassadeur van Spieren voor Spieren is Sam van Dommelen uit Zijtaart. De 14 jarige Sam lijdt aan de Duchenne spierdystrofie; een ernstige, erfelijke spierziekte die de spieren onomkeerbaar aantast en verzwakt. “Ik vind het heel leuk om ambassadeur van Spieren voor Spieren te zijn en ik ben trots dat ik hier vannacht het startschot mag geven. Mijn moeder is er ook bij nu, maar ik geloof dat zij liever in bed had gelegen op dit tijdstip”, vertelt een glimlachende Sam.

Na afloop blijkt dat ook deze tweede Wintertijd Challenge wederom een groot succes geworden is. In totaal is er 2.605,- euro opgehaald voor Stichting Spieren voor Spieren.

Volledig scherm
Sam van Dommelen uit Zijtaart mocht het startschot geven. © Parry Vermeulen
Volledig scherm
Deelnemers aan de Wintertijd Challenge. © Parry Vermeulen
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.