Volledig scherm
© ANP XTRA

SP Uden gelooft niks van extra koopkracht: verkiezingsretoriek?

UDEN - Wethouder René Peerenboom voorspelde de Udenaren in 2018 een koopkrachtstijging van drie procent maar de SP-fractie gelooft daar niks van.

De partij komt met een simpel rekensommetje tot heel andere conclusies en wil uitleg en voorbeelden. ,,Of is er sprake van enige retoriek in de aanloop naar de raadsverkiezingen van 2018", vraagt fractieleider Spencer Zeegers zich af. 

Peerenboom deed zijn uitspraken bij de presentatie van de gemeentebegroting voor volgend jaar. Daarin meldde hij allerlei nieuwe investeringen en een verlaging van de afvalstoffenheffing. Voor de Udenaar goed nieuws want die zou er daardoor zeker 3 procent in koopkracht op vooruit gaan. 

Onovertroffen 

De SP betwijfelt dat. ,,We zijn er door de jaren heen wel aan gewend geraakt dat de laatste begroting voor de gemeenteraadsverkiezingen altijd positief is en er veel valt weg te geven maar 3 procent koopkrachtstijging is onovertroffen", aldus de SP. Met de cijfers van het CBS in de hand rekent de partij uit dat het netto inkomen van  de Udenaar in 2016 gemiddeld 24.196 euro was. 

Drie procent extra koopkracht komt neer op een voordeel van 726 euro op jaarbasis oftewel 60,49 euro per maand. ,,Dat is geen verlaging van de afvalstoffenheffing maar het compleet afschaffen ervan en nog geld toe ook", schrijft de SP. De partij wil graag antwoord op de vragen voor de vaststelling van de begroting in november. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.