Volledig scherm
© Mark Reijntjens

SP Uden wil dat gemeente borg staat voor slachtoffers malafide bewindvoerder

UDEN - De SP in Uden wil dat de gemeente slachtoffers van een frauduleuze bewindvoerder in bescherming neemt. ,,Het zou wel heel cru zijn als mensen die hulp hebben gezocht om van hun schulden af te komen nog verder in de problemen komen." 

Vorige week maakt de politie bekend dat een 49-jarige bewindvoerder uit Uden is aangehouden op verdenking van verduistering. Tientallen cliënten van zijn bureau zouden gedupeerd zijn. De politie riep mogelijke andere slachtoffers op zich te melden, maar bracht geen naam van de verdachte of diens kantoor naar buiten. 

De SP heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over deze zaak. ,,Doordat de politie geen naam noemt, zitten alle bewindvoerders in Uden in het verdachtenbankje", stelt John-Pierre van Deursen. Hij vraagt het college om de naam zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Ook wil hij weten of de verdachte op een lijst staat die de gemeente aan mensen aanbiedt die op zoek zijn naar hulp bij het oplossen van hun schulden. 

Volgens Van Deursen lopen slachtoffers van een corrupte bewindvoerder het risico dat ze niet langer in aanmerking komen voor schuldsanering. ,,Mensen die in zo'n traject zitten mogen geen nieuwe schulden maken. Doen ze dat wel, dan vallen ze vijf jaar lang buiten de boot. Maar in dit geval kunnen ze er zelf niks aan doen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.