Volledig scherm
© Mark Reijntjens

SP Uden wil dat gemeente borg staat voor slachtoffers malafide bewindvoerder

UDEN - De SP in Uden wil dat de gemeente slachtoffers van een frauduleuze bewindvoerder in bescherming neemt. ,,Het zou wel heel cru zijn als mensen die hulp hebben gezocht om van hun schulden af te komen nog verder in de problemen komen." 

Vorige week maakt de politie bekend dat een 49-jarige bewindvoerder uit Uden is aangehouden op verdenking van verduistering. Tientallen cliënten van zijn bureau zouden gedupeerd zijn. De politie riep mogelijke andere slachtoffers op zich te melden, maar bracht geen naam van de verdachte of diens kantoor naar buiten. 

De SP heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over deze zaak. ,,Doordat de politie geen naam noemt, zitten alle bewindvoerders in Uden in het verdachtenbankje", stelt John-Pierre van Deursen. Hij vraagt het college om de naam zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Ook wil hij weten of de verdachte op een lijst staat die de gemeente aan mensen aanbiedt die op zoek zijn naar hulp bij het oplossen van hun schulden. 

Volgens Van Deursen lopen slachtoffers van een corrupte bewindvoerder het risico dat ze niet langer in aanmerking komen voor schuldsanering. ,,Mensen die in zo'n traject zitten mogen geen nieuwe schulden maken. Doen ze dat wel, dan vallen ze vijf jaar lang buiten de boot. Maar in dit geval kunnen ze er zelf niks aan doen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement