Volledig scherm

Specialisten Ziekenhuis Bernhoven geven maatschap op

UDEN - De specialisten in Bernhoven zijn in loondienst gegaan. Dat heeft grote voordelen, stelt het ziekenhuis.

Ziekenhuis Bernhoven heeft als een van de eerste algemene ziekenhuizen in Nederland de specialisten in loondienst genomen. Dat, samen met een geheel nieuwe bestuursstructuur, heeft volgens het ziekenhuis grote voordelen. Het biedt een basis om de zorg in de toekomst beter én efficiënter te maken. Alleen de vakgroep radiologie doet niet mee en blijft een afzonderlijke maatschap. Dat is volgens Roland Koopman en Wink de Boer, beiden specialist (respectievelijk dermatoloog en MDL-arts) maar óók directielid bij Bernhoven wel jammer. „Het heeft te maken met autonomie die ze niet kwijt willen.”

Een algemeen ziekenhuis waar alle specialisten in loondienst zijn is in Nederland ’vrij bijzonder’, zegt Nardo van der Meer, hoogleraar in Tilburg en daarnaast als vrijgevestigd specialist verbonden aan het Amfiaziekenhuis te Breda. „Naast Bernhoven in Uden is dat nog het geval in Spijkenisse en Beverwijk.”

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.