Volledig scherm
Het Acrobatiekteam Uden in actie op de nieuwe kunstgrasmat van Udi 19 © Bert van der Linden

Sportpark Parkzicht in Uden gerenoveerd en heringericht

UDEN - Het hele weekeinde zijn er aan de Parklaan in Uden festiviteiten op het gerenoveerde en heringerichte sportpark. De meest opvallende verbeteringen zijn het nieuw aangelegde kunstgrasveld, een nieuw pannaveld, een vernieuwde veranda met heringericht terras, de speeltuin die centraal is komen liggen, de fietsenstalling die is aangepast en het hoofdveld dat van nieuw natuurgras is voorzien.

Naast voetbalwedstrijden op de verschillende velden, zijn er onder meer demonstraties met modelvliegtuigen, showacrobatiek, (live) muziek en dartwedstrijden.

De officiële heropening die plaats vond op het nieuwe kunstgrasveld, werd gedaan door burgemeester Hellegers, die een bal speelde naar het oudste Udi 19-lid, de 91 jarige Nol Verhoeven. Deze speelde het jongste lid, de 3 jarige Loek Hurkens weer de bal toe. De mini-pupil verschalkte vervolgens moeiteloos doelman Jan van Asseldonk. Daarmee was de opening een feit.

Bestuurslid ‘algemene zaken en accommodatie’, Willy Verwegen die leiding gaf aan het hele project kreeg veel lof toegezwaaid van o.a. sportwethouder Ben Tuithof. Op zijn beurt speelde die de bal weer door: "Ik ben trots op alle vrijwilligers want we hebben deze klus vooral dankzij zelfwerkzaamheid kunnen klaren.”

Volledig scherm
(V.l.n.r.) Paul Rüpp, Ben Tuithof, Nol Verhoeven, burgemeester Hellegers. Midden: minipupil Loek Hurkens die het vernieuwde sportpark opende. © Bert van der Linden
Volledig scherm
Loek Hurkens (3) opent de score. © Bert van der Linden