Starfighter wil weer de lucht in, heerlijk jankend boven Volkel

VOLKEL - Een oude Starfighter boven Volkel laten vliegen om opnieuw te genieten van dat heerlijke, jankende geluid. Dat is de grote droom van een groep oud-militairen van de vliegbasis Volkel die al vier jaar sleutelen aan hun F-104G. 

Het contrast kan niet groter zijn. Ergens achteraf op de vliegbasis Volkel, in een monumentale Duitse hangar uit 1942 liggen links in de hal een aantal ranke zweefvliegen te rusten terwijl rechts daarvan een grijze Starfighter D8114 compleet vleugellam op de bokken staat. Ooit was dit de trots van de Nederlandse Luchtmacht, al is daar wel wat fantasie voor nodig. Zonder vleugels, zonder motor, tanks en zonder onderstel oogt het nog het meest als een kale raket die op zijn kant ligt. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.