Voor de spotters was het weer genieten tijdens de twintigste editie van Volkel in de Wolken.
Volledig scherm
Voor de spotters was het weer genieten tijdens de twintigste editie van Volkel in de Wolken. © Dolph Cantrijn

Stekker uit spectaculaire vliegshow Volkel in de Wolken: 'Het doet ons pijn in het hart'

VOLKEL - Het bestuur van ‘Volkel in de Wolken’ heeft besloten om het jaarlijks terugkerende evenement, met de bijbehorende spectaculaire vliegshow, te laten stoppen. ,,Het doet ons pijn in het hart, maar er zit niets anders op” aldus voorzitter Dirk Verwijst.

Redenen voor het besluit zijn onder meer de dalende inkomsten en de toenemende exploitatiekosten. Een meerderheid van het bestuur acht het niet haalbaar om het jaarlijkse evenement door te laten gaan.

Uitbreiden?

Aan verder uitbreiden van het evenement is gedacht, laat de stichting donderdag weten. Maar daarbij worden de risico’s niet kleiner, maar mogelijk zelfs groter. ,,Ook een versobering van het evenement is gezien de tanende bezoekersaantallen geen optie om het evenement rendabel te maken.”

Er is de laatste tijd naarstig gezocht naar alternatieve inkomstenbronnen en naar het verhogen van de bezoekersaantallen, maar zonder resultaat. ,,We besteden de overgebleven middelen liever aan de Volkelse gemeenschap, dan dat we het risico gaan nemen dat er niets overblijft.”

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.