Volledig scherm
Voor de spotters was het weer genieten tijdens de twintigste editie van Volkel in de Wolken. © Dolph Cantrijn

Stekker uit spectaculaire vliegshow Volkel in de Wolken: 'Het doet ons pijn in het hart'

VOLKEL - Het bestuur van ‘Volkel in de Wolken’ heeft besloten om het jaarlijks terugkerende evenement, met de bijbehorende spectaculaire vliegshow, te laten stoppen. ,,Het doet ons pijn in het hart, maar er zit niets anders op” aldus voorzitter Dirk Verwijst.

Redenen voor het besluit zijn onder meer de dalende inkomsten en de toenemende exploitatiekosten. Een meerderheid van het bestuur acht het niet haalbaar om het jaarlijkse evenement door te laten gaan.

Uitbreiden?

Aan verder uitbreiden van het evenement is gedacht, laat de stichting donderdag weten. Maar daarbij worden de risico’s niet kleiner, maar mogelijk zelfs groter. ,,Ook een versobering van het evenement is gezien de tanende bezoekersaantallen geen optie om het evenement rendabel te maken.”

Er is de laatste tijd naarstig gezocht naar alternatieve inkomstenbronnen en naar het verhogen van de bezoekersaantallen, maar zonder resultaat. ,,We besteden de overgebleven middelen liever aan de Volkelse gemeenschap, dan dat we het risico gaan nemen dat er niets overblijft.”