Volledig scherm
Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden wordt op dit moment verbouwd. In 2020 moet het bezoekersaantal van 10.000 naar 20.000 per jaar zijn gestegen, zo wil het college van B en W. © Van Assendelft

Steun voor museum Uden: 75.000 euro extra

UDEN - Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden krijgt een extra voorschot van 75.000 euro om de toekomstplannen uit te kunnen voeren. Meer zat er niet in, zo bleek donderdagavond bij de vaststelling van de begroting 2017. Het geld moet vanaf 2021 in vijf jaar worden terugbetaald.

Alle politieke partijen in de Udense gemeenteraad dragen het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) een ‘warm hart’ toe. Maar als het aankomt op het trekken van de portemonnee scheiden zich de wegen, zo bleek tijdens de lange raadsvergadering. De coalitiepartijen wilden niet verder gaan dan een lening van 75.000 euro. De oppositiepartijen stelden voor om de door het museum gevraagde extra steun van 210.000 euro beschikbaar te stellen.

Een poging van Spencer Zeegers (SP) om beide partijen tot elkaar te brengen met een soort tussenvoorstel mislukte. De oppositie steunde daarop wel het voorstel van de coalitiepartijen als zijnde het best haalbare voor dit moment.