Volledig scherm

Stichting Ovilio slaat slag met gratis entree in Odiliapeel

ODILIAPEEL - De 41e Schapendag werd zondag in Odiliapeel gehouden. Door een uitbreiding van nieuwe bestuursleden zorgt de organisatie ook dit jaar voor het dichter bijeenkomen van de dieren en het voedsel. Ook presenteerden ondernemers en agrariërs uit de regio een breed aanbod van ambachtelijke producten. De activiteiten werden omringd door vele terrassen, een braderie en attracties.

Tijdens de officiële opening om 13.00 uur haalde John Timmers, voorzitter van Stichting Ovilio, het aan: “Door de gratis entree maken zorgen wij ervoor dat het nog toegankelijker is voor jong en oud.” Burgemeester Henk Hellegers voegde toe: “Deze nieuwe formule voor de toekomst, zal wat mij betreft voor nog vele gezellige Schapendagen zorgen. Op naar de 50 jaar.”

Dit jaar waren er meer dan 200 schapen aanwezig van wel 25 verschillende schapenrassen. “Bijzonder is dat er dit jaar 3 keuringen zijn gehouden, namelijk van de Jacobsschapen, de Clun Forest en de Bleu du Maine,” weet John Timmers. De gemoedelijkheid door de straten zorgt voor bezoeker voor een ontspannen sfeer. Voor de kleinste bezoekers was een groot kinderplein ingericht. Naast de attracties was ook de welbekende Shaun het Schaap aanwezig voor volop vertier.

Oss, Uden e.o.