Volledig scherm
Ruben Wijnen een dag na het steekincident. Op de achtergrond zijn vader Tim. foto Jeroen Appels/Van Assendelft

Straf voor 'oorprikker' Uden blijft ongewijzigd

DEN BOSCH/UDEN - De 28-jarige Udenaar, die op 13 februari 2011 de 19-jarige Ruben Wijnen met een glas tegen het oor sloeg, is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld voor 'zware mishandeling'.

Sta vroeg twee weken geleden om een celstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De Udenaar kreeg ruzie met een man in het café die avond en het slachtoffer probeerde de zaak te sussen. Wijnen liep wist de andere ruziemaker ervan te overtuigen om weg te lopen. De verdachte, die flink had gedronken, sloeg vervolgens een glas kapot op het hoofd van het slachtoffer. Wijnen liep hierdoor fors letsel op rond zijn oor.

Het Hof hield bij de uiteindelijke strafoplegging rekening met de 'ongewenste bemoeienissen met de (werk-) omgeving' van de verdachte. De Udenaar had voor zijn veroordeling nog geen strafblad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.