In de deuropening staat Cato Wolf (nichtje van Leentje Seijffers) in haar huis aan de Veghelsedijk 34. Vanuit dit huis is Leentje weggevoerd.
Volledig scherm
In de deuropening staat Cato Wolf (nichtje van Leentje Seijffers) in haar huis aan de Veghelsedijk 34. Vanuit dit huis is Leentje weggevoerd. © Thea Villevoye-Hoefs

Struikelstenen Uden al online met
website en eigen Facebook-pagina

UDEN - Volgend jaar krijgt Uden de eerste struikelstenen ter nagedachtenis aan de Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord maar vanaf nu is heel veel informatie al digitaal te vinden op de speciale website struikelstenen-uden.jimdo.com. Er is ook een Facebookpagina. 

 1. Op Holocaustherdenking Uden worden voortaan 72 namen voorgelezen

  Op Holocaus­ther­den­king Uden worden voortaan 72 namen voorgele­zen

  UDEN- In Uden worden voortaan op de Holocaust Memorial Day ook de partners, kinderen en kleinkinderen van de dertig Joodse Udenaren die in de oorlog zijn gedeporteerd en vermoord voorgelezen. De lijst met 72 namen werd zondagmiddag in de raadzaal van Uden voorgelezen door onder andere Hans Stronkhorst (kleinkind van Judith en David van Zwanenbergh), zijn dochter, burgemeester Henk Hellegers en Erna de Klein van de Werkgroep Struikelstenen Uden.
 1. Ex-dakloze Ron schildert zijn depressies weg en prijkt nu op t-shirts: 'Ik word 's morgens wakker en ik lach'
  Play

  Ex-dakloze Ron schildert zijn depressies weg en prijkt nu op t-shirts: 'Ik word 's morgens wakker en ik lach'

 2. Eerste proefvakantiegangers in opperbeste stemming op Schiphol: 'Dit is veel te lang geleden'
  Play

  Eerste proefvakan­tie­gan­gers in opperbeste stemming op Schiphol: 'Dit is veel te lang geleden'