Volledig scherm
Een van de typische tenten van De Waard, groot geworden vanuit Uden. Het bedrijf is overgenomen door de Sunshine Group uit Doetinchem. © Hans van Alebeek

Sunshine Group neemt De Waard Tenten over

DOETINCHEM/UDEN - De Waard Tenten en de zakelijke activiteiten van Vrijbuiter zijn overgenomen door de Sunshine Group uit Doetinchem.

Begin augustus ging moederbedrijf de Vrijbuiter failliet waarmee een einde leek te komen aan de roemrijke historie van De Waard, het tentenmerk dat groot werd vanuit Uden. 

De Sunshine Group is een internationaal actieve Nederlandse onderneming die al met drie kampeermerken op de Europese de markt actief is. De bekendste daarvan is Alpenkreuzer (vouwwagens), gevolgd door Doréma (voortenten) en  Glampinglodges (lodgetenten voor de recreatiesector). 

Veel fans 

Met de toevoeging van het merk De Waard Tenten denkt het Doetinchemse bedrijf verder te kunnen groeien. ,,De Waard Tenten mag rekenen op een sterke en trouwe klantenkring", aldus het bedrijf. De 'oprechte betrokkenheid en het sterke medeleven van deze jarenlange De Waard-fans' hebben een grote rol gespeeld om De Waard over te nemen, verklaart de directie. 

Tot 2001 werden de stormvaste tenten van De Waard in Uden geproduceerd. Tegenwoordig gebeurt dat in Tsjechië en vindt de verkoop plaats vanuit de 'brandstore' in Heerde. Die valt ook onder de overname, net als het atelier en de business-to-business-afdeling van Vrijbuiter in Roden en de bijbehorende productiefaciliteiten.