Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe Aldi aan de Bitswijk staat er al voor een groot deel maar de bezwaren blijven. © Hans van Alebeek

Supermarktoorlog in Uden gaat vrolijk verder met strijd rond Aldi

UDEN - Aldi mag doorgaan met de bouw van zijn nieuwe supermarkt aan de Bitswijk. Benito van Dijk is daar tegen maar de rechtbank in Den Bosch wees zijn bezwaren donderdag af. De strijd gaat onverminderd door.

Het stalen frame van de nieuwe Aldi aan de Bitswijk staat er al maar dat weerhield de Bossche rechtbank er donderdag niet van om uitgebreid stil te staan bij de vraag of die supermarkt daar wel mag komen. Liever niet, vindt Benito van Dijk die een paar honderd meter verderop op de plek van zijn huidige elektronicawinkel Expert serieuze plannen heeft voor een nieuw Foods Experience Center, een combinatie van versmarkt, horeca, kookschool én supermarkt. Pikant detail zo bleek tijdens de zitting, is dat Van Dijk aanvankelijk met Aldi heeft gesproken over deelname aan zijn project.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.