Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Taakstraf voor Udenaar die vriend van ex mishandelde

UDEN/DEN BOSCH - Een 34-jarige Udenaar die op 26 maart in zijn woning de nieuwe vriend van zijn ex mishandelde, kreeg deze donderdagmiddag daarvoor een taakstraf van 25 uur opgelegd.

De man belde 's avonds tegen 00.00 uur aan bij zijn ex om nog wat kleren op te halen. Op zolder trof hij plots een vreemde man aan. Over en weer vielen wat klappen en de 2 mannen rolden vechtend over de zolder.

Schadevergoeding
De nieuwe vriend zou daarbij zodanig aan zijn vinger gewond zijn geraakt dat hij 4 weken niet kon werken. Hij eiste daarvoor een schadevergoeding van 12.000 euro. ,,Als u dat iedere maand verdient, is dat op jaarbasis toch een aardige som", vond politierechter Van der Leeuw. Hij vond de vordering onvoldoende onderbouwd en het uitzoeken daarvan 'een onevenredige belasting van het strafproces'. Het slachtoffer kondigde tijdens de zitting aan naar de civiele rechter te zullen stappen.

Andere mishandeling
De Udenaar stond deze donderdag ook terecht voor het mishandelen van zijn vrouw op 23 december vorig jaar. Hij had toen wat gedronken en irriteerde zich aan het feit dat de vrouw meeneuriede met muziek. Ook toen ontstond een handgemeen. De man kreeg een huisverbod, maar verder werd de zaak toen voorwaardelijk geseponeerd. ,,Vreemd dat die er nu weer bijgetrokken wordt", vond advocaat Bas Kurvers. De rechter besloot voor die mishandeling een eveneens een taakstraf op te leggen van 25 uur, maar dan voorwaardelijk.

Oss, Uden e.o.