Volledig scherm
© pixabay.com

Taakstraf voor vechtpartij na wildplassen in Uden

DEN BOSCH/UDEN - Zelf beweerde hij dat hij slechts eenmaal had geschopt en de vechtende personen had willen scheiden, maar de politierechter in Den Bosch vindt dat een 18-jarige Udenaar wel degelijk een aandeel had in een vechtpartij in de nacht van 17 februari in de Udense Sint Janstraat.

Twee vrienden van de 18-jarige kregen daar, terwijl ze stonden te plassen ruzie met een jongen en een meisje nadat ze opmerkingen hadden gemaakt tegen het meisje. Die was daar niet van gediend. Haar vriend werd tegen de grond gewerkt, geschopt en geslagen. De 18-jarige Udenaar deed het deze woensdag bij de politierechter voorkomen alsof hij de vechtenden had willen scheiden. Hij gaf toe een keer te hebben geschopt en mogelijk te hebben geslagen. Dat leverde hem uiteindelijk een taakstraf van honderd uur op.

Een minderjarige deelnemer aan het gevecht werd vorige week door de kinderrechter al veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur waarvan twintig voorwaardelijk. Advocaat H. van den Boogaard vond daarom de straf voor zijn cliënt te hoog. Ze schelen maar een paar maanden in leeftijd, zei hij.

Oss, Uden e.o.