Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Taakstraffen in ontvoeringszaak Uden; 'het voelde niet als ontvoering'

UDEN/DEN BOSCH - Justitie heeft woensdag 200 uur taakstraf geëist tegen 2 mannen die in december een vrouw in Uden ontvoerde. Een derde persoon hoorde 140 uur taakstraf tegen zich eisen.

Eén van de mannen haalde in december 2015 zijn verloofde met geweld uit het huis van haar ex aan de Prior van Milstraat in Uden. Daarbij hielpen 2 vrienden hem. ,,Het ging allemaal zo snel. Het voelde helemaal niet alsof we iemand ontvoerden", verklaarde 1 van de 3 woensdag voor de rechtbank.

Er was eigenlijk helemaal geen plan. De 3 Ossenaren zochten gewoon naar de verloofde van een van hen. De vrouw was een dag eerder met ruzie vertrokken en haar 26-jarige vriend maakte zich grote zorgen. Ze zou toch niet bij haar ex in Uden zitten? Die man had alleen maar een slechte invloed op de 21-jarige Nistelrodese, vond ook haar eigen familie. De moeder vond dan ook dat haar verloofde een goede daad verricht had toen hij de vrouw op 13 december 2015 vrijwel naakt afleverde bij de ouders.

De officier van justitie nam de goede bedoelingen mee in zijn strafeis en kwam zo tot de taakstraffen. Over 2 weken wordt een uitspraak gedaan in de zaak.

Oss, Uden e.o.