Volledig scherm
Alle onderzoeken wijzen uit dat de vloeren bij Markant Uden veilig zijn, zo laat het theater weten. © Hans van Alebeek

Theater Markant Uden: 'Vloeren zijn veilig verklaard'

UDEN - Onderzoek naar de constructie van de eerste verdiepingsvloer van de evenementenzaal van Markant Uden heeft uitgewezen dat de vloer volledig veilig is. Dat meldt het theater op basis van eigen onderzoek. 

Aanleiding daarvoor was het instorten van de vloer van een in aanbouw zijnde parkeergarage bij Eindhoven Airport dit voorjaar. De vloer bij Markant Uden is volgens hetzelfde principe gebouwd en moest daarom uitvoerig gecontroleerd te worden.

Onderzoek 

Op last van Den Haag en de gemeente werden in Uden alle vloeren onderzocht die op vergelijkbare wijze gebouwd waren. Uit de eerste pre-scans bleek al dat vloerconstructie bij Markant veilig was. Het laatste onderzoek bevestigt deze uitkomst. Volgens Markant is er  geen reden meer om nog te twijfelen aan de veiligheid van de evenementenzaal. Het nemen van extra maatregelen of verdere controles is ook niet nodig. 

Directeur Jan Wouda van Markant Uden is erg blij met de uitkomst van het onderzoek: ,,Wat in Eindhoven is gebeurd, zorgde natuurlijk voor een grote urgentie . Het is essentieel dat zo’n belangrijk publieksgebouw, waar we vaak grote groepen mensen mogen ontvangen en waar we werken met grote geluidsvolumes, te allen tijde veilig is.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.