Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de Udense bedrijven die meehielpen aan de realisatie van de bioscoop, bekijken het fraaie eindresultaat. © Hans van Alebeek

Thuisbioscoop voor bewoners Retraitehuis Uden geopend

UDEN - De 55 bewoners van het Retraitehuis Uden hoeven de deur niet meer uit als ze een mooie bioscoopfilm willen zien. Maandagmiddag werd in het huis de spiksplinternieuwe thuisbioscoop in gebruik genomen, tot stand gekomen door 'mensen, materiaal en middelen' van zestien Udense bedrijven.

"Prachtig", was het eerste oordeel van de bewoners over de première-voorstelling: een film met het optreden van André Rieu en zijn orkest. Het idee voor de bioscoop kwam van een van de bewoners. Via de bemiddelingsclub de Udense Uitdaging werden zestien bedrijven gevonden die belangeloos hun steentje bijdroegen, variërend van het ontwerp, schilderwerk en de lampen tot aan het videoscherm en de stoelen.

Bed
De bioscoop telt acht stoelen maar is zo ruim opgezet dat ook mensen in een rolstoel of zelfs in bed binnen kunnen. Het Retraitehuis begint voorzichtig met een keer per week een voorstelling. Vooral 'gouwe ouwe' klassiekers zoals Dorus, Snip en Snap en Willy en Willeke Alberti. In de thuisbioscoop kunnen de bewoners op groot scherm ook samen naar de tv kijken.

Ook is de ruimte te gebruiken door families die bijvoorbeeld hun eigen familiefilm of favoriete rolprent willen zien.

Oss, Uden e.o.