Volledig scherm
Tientallen percelen grond en woningen heeft de gemeente Uden de afgelopen jaren aangekocht. © Van Assendelft

Tientallen bewoners verkast om ziekenhuis

UDEN - Tientallen percelen grond en woningen heeft de gemeente Uden de afgelopen jaren aangekocht om de bouw van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven aan de Nistelrodeseweg mogelijk te maken.

Alle bewoners van destijds hebben in der minne geschikt; anders gezegd: ze zijn op het taxatiebod van de gemeente ingegaan.

Uden had de panden en gronden echter niet alleen nodig voor het ziekenhuis, maar ook voor het project Park Maashorst als woongebied. Dat wordt in vier fasen aangelegd. De vier gebieden liggen aan weerszijden van de Erphoevenweg. Tegenover uitvaartcentrum Cereshaege van de broers Ton en Albèr Claassen komt, parallel aan de Rondweg, een 'stedelijke strip' voor 150 tot 200 (zorg-)woningen. Ten noorden van het ziekenhuis -vanaf de Voortweg tot óver de Erphoevenweg- komen drie zogeheten 'kamers' met vijftig kavels van gemiddeld 1.000 vierkante meter groot.

Het nieuw te ontwikkelen woongebied schurkt tegen natuurgebied De Maashorst. Om die reden spreekt wethouder René Peerenboom van 'een nieuw buurtschap in een nieuwe omgeving op het mooiste plekje van Uden'.