Volledig scherm
Uden wil de braakliggende terreinen aan de Sesterlaan links en rechts van de supermarkt (op de achtergrond) gaan volbouwen. De start is naar verwachting pas ergens volgend jaar. © Google StreetView

Tijd rijp om 'gat' Uden-Zuid in te vullen

UDEN - De gemeente Uden acht de tijd rijp om het centrale gebied in Uden-Zuid aan de Sesterlaan te gaan opvullen met huizen en/of appartementen. Het gaat om het grote terrein aan weerszijden van de supermarkt Plus. De invulling wil Uden graag bespreken met een klankbordgroep van mensen uit de wijk. 

Voor het braakliggende terrein bij de entree van Uden-Zuid was het altijd al de bedoeling om daar huizen plus een zogeheten centrumvoorziening te realiseren. Omdat er indertijd met omwonenden discussie ontstond over aantallen en hoogte van de geplande appartementen werd besloten om het bestemmingsplan te beperken tot de door Uden-Zuid zo gewenste supermarkt plus aanverwante winkels. De vraag naar huizen was in die tijd ook niet bepaald groot vanwege de economische crisis. 

Inmiddels liggen de kaarten heel anders. Er is onverminderd veel vraag naar woningen in Uden en dus heeft ontwikkelaar BPD (voorheen bekend als Bouwfonds) de gemeente gevraagd om de plekken links en rechts van de Plus te mogen opvullen. ,,We denken aan grondgebonden woningen", zegt wethouder René Peerenboom. De concrete invulling wordt verder besproken met een klankbordgroep waarvoor de gemeente nog deelnemers zoekt. Rekening houdend met de uitwerking van het plan en mogelijke juridische bezwaren, zou de bouw dan ergens volgend jaar kunnen starten. 

Het huidige trapveldje en de moestuin aan de Sesterlaan worden te zijner tijd verplaatst naar een andere plek op Uden-Zuid.