Fietsers ploeteren door de opgebroken Birgittinessenstraat in Uden. De weg is nog zeker drie maanden voor alle verkeer afgesloten.
Volledig scherm
Fietsers ploeteren door de opgebroken Birgittinessenstraat in Uden. De weg is nog zeker drie maanden voor alle verkeer afgesloten. © Hans van Alebeek

Toegangsweg naar centrum Uden ligt er voor zeker drie maanden uit

UDEN - Het is zo ver, de drukke Birgittinessenstraat in Uden is opgebroken en dat gaat nog zeker drie maanden duren. 

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Vooraan in de straat - in het schapenweitje van de nonnen - komt nog een tijdelijke parkeerplaats voor zo'n 70 auto's. 

Middenberm 

De weg krijgt straks een groene middenberm en twee gescheiden rijstroken. Op de foto is te zien dat daarvoor het oude trottoir en de berm bij de weg worden getrokken. Voor voetgangers en fietsers vanaf de flats is het tijdelijk ook afzien, want die moeten ook omlopen of -fietsen. Maar doen dat niet altijd. 

Het werk is begroot op zo'n 1,6 miljoen euro en moet medio oktober klaar zijn. Als onderdeel van het project wordt ook de St. Janstraat aangepakt, zowel richting het centrum als het stuk naar de Veghelsedijk toe. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.