Volledig scherm
PREMIUM
Voor de reconstructie begint moeten nog wat kabels en leidingen verlegd worden. De contouren van de nieuwe Birgittinessenstraat en St. Janstraat zijn al zichtbaar. © Hans van Alebeek

Toegangsweg Uden wordt mooier en veiliger, maar eerst even afzien

UDEN - De aannemer heeft beloofd om zijn stinkende best te doen maar dat er overlast gaat komen is zeker. De St. Janstraat en Birgittinessenstraat gaan komende maanden compleet op de schop en dat zal het Udens centrum merken. 

Met zo'n 5500 auto's per dag is de St. Janstraat/Birgittinessenstraat een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum. Van half juni tot medio oktober ligt de weg er uit vanwege een ingrijpende reconstructie die alles bij elkaar zo'n 1,6 miljoen euro gaat kosten. Een belangrijk deel daarvan verdwijnt onder de grond, er komt onder andere een apart riool voor regenwater, maar het geld wordt ook gebruikt om de entree van Uden fraaier en veiliger te maken.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.