Toko Pientje aan de Kapelstraat in Uden, pal naast De Pul, was afgelopen weekeinde voor het laatste open.
Volledig scherm
Toko Pientje aan de Kapelstraat in Uden, pal naast De Pul, was afgelopen weekeinde voor het laatste open. © Google Streetview

Toko Pientje in Uden sluit zijn deuren, catering gaat wel door

UDEN - Indonesisch restaurant Toko Pientje aan de Kapelstraat in Uden heeft zijn deuren gesloten. De catering gaat wel gewoon door, aldus Annette van de Wal die de horecazaak ruim twee jaar runde.  

Toko Pientje ging in maart 2016 open. Annette van de Wal, zelf met Indonesisch bloed, bereidde er typisch Indonesische gerechten. Vooral om af te halen maar in de zaak waren ook enkele tafeltjes voor gasten. 

,,Het ging hartstikke goed. Misschien wel te goed", zegt Annette van de Wal over haar moeilijke besluit. ,,Ik maakte weken van wel 60, 70 uur", zegt ze.  Van de Wal heeft wel naar extra personeel gezocht maar mensen die konden koken 'volgens haar handtekening' waren niet te vinden, zegt ze.   

Afgelopen weekeinde was Toko Pientje voor het laatst geopend. Tot verdriet van veel klanten die op Facebook laten weten dat ze haar Indonesische keuken enorm gaan missen. ,,Er waren klanten voor wie ik nog 30 maaltijden heb gemaakt die ze gaan invriezen", lacht de onderneemster.  

Als catering gaat Toko Pietje wel door. ,,Dat is makkelijker organiseren  dan een zaak die altijd open moet zijn", zegt ze.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.