Volledig scherm
© stock.xchng

Topvrijwilliger Kees van Vugt uit Uden overleden

UDEN - Kees van Vugt uit Uden is zaterdag op 67-jarige leeftijd overleden. De oud-onderwijzer overleed na een kort ziekbed. Hoewel Van Vugt er zelf altijd bescheiden over bleef, was hij een zeer actief vrijwilliger die bij heel veel verenigingen geliefd was.

Van Vugt is geboren in Dinther maar woonde vanaf zijn zesde in Uden. SkyLine sport, Huize Sint Jan, Stichting schoolsport, Sportgala, de Trap in en KBO Brabant zijn allemaal verenigingen waar Van Vugt erg gemist zal worden.

Vrijwilliger
In 2012 kreeg hij de Vrijwilligerspenning van de gemeente Uden. Van Vugt en bewegende kinderen waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. ,,De Stichting Schoolsport functioneert niet zonder Kees”, zei Karel van der Leegt bij de uitreiking van de penning in 2012. ,,Iedere vrijwilliger is evenveel waard voor de club”, zei Van Vugt toen.

In de lange lijst van zijn activiteiten horen ook genoemd te worden de Jumelage Lippstadt-Uden, basketbalvereniging Rush, Museum voor Religieuze Kunst, de verkeersouders en basisschool de De Wijde Wereld.

Van Vugt verloor zijn vrouw José in 2009 en heeft vijf kinderen en zes kleinkinderen.

Vrijdag 25 november is het afscheid van Kees van Vugt in de Kruisherenkapel in Uden om 14.45 uur.

Oss, Uden e.o.