Volledig scherm
Bovenop de bestaande rioolpijp wordt een grote betonnen bak geplaatst die bij noodweer als overstort kan dienen. © Hans van Alebeek

Tunneltje onder de N264? Nee,Uden krijgt extra riooloverstort

UDEN - Even leek het dezer weken wel of de provinice al was begonnen met de geplande werkzaamheden aan de N264 bij Uden. Ter hoogte van de rotonde met de Wilhelminastraat wordt al een tijdje flink gegraven. 

Het lijkt alsof er ter hoogte van Broekmorgen een extra tunneltje onder de N264 wordt aangelegd. Navraag ter plekke leert echter dat het om een nieuwe, extra riooloverstort gaat. 

De grote betonnen bak moet overtollig regenwater opvangen bij extreme buien die zich steeds vaker voordoen. In het verleden bleek dat het Udens riool daar onvoldoende op berekend was.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.