Volledig scherm
Peter Pan Speedrock zet de Pul-Fiction op stelten met hun laatste festivalshow. © Kay den Teuling

Twee grote festivalacts nemen definitief afscheid in Volkel

VOLKEL - Festyland profileert zichzelf als de afsluiter van het festivalseizoen, maar dit jaar is het Festyland-podium ook de eindbasis voor twee muzikale carrières. FeestDJRuud en de rockband Peter Pan Speedrock hebben zaterdagavond voor altijd afscheid genomen van het festivalpubliek.

Peter Pan Speedrock speelt sinds 1995 stevige rock op menig nationaal en internationaal podium, maar na ruim 20 jaar was de koek op. Daarom stopt de band eind dit jaar definitief. De Pul Fiction-tent was zaterdagavond hun laatste festivalpodium. ,,Houdoe en bedankt!", waren de afsluitende woorden van de band.

Confetti
Ook de bekende FeestDJRuud nam zaterdag, op ongeveer hetzelfde tijdstip, afscheid van festivals. Hij was samen met zijn mc de afsluiter van de Jupiler Live Stage. Hoewel de dj minder lang aan de weg timmert dan Peter Pan Speedrock, is Ruud zo bekend dat de grootste tent op Festyland bijna vol zat. Hij trakteerde het publiek niet op afsluitende woorden, maar op feest, opblaasbeesten en veel confetti.

Na zaterdagavond wordt het Festyland-terrein omgedoopt tot het Heerlijk Hemelrijk Festival dat zondag van 12.00 tot 21.00 uur de 'nieuwe generatie' festivalpubliek probeert te trekken.

Volledig scherm
De Jupiler Live Stage bijna vol voor FeestDJRuud. © Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.