Volledig scherm
Zo ziet het plan voor het Sesterpark eruit. Aan de bovenkant loopt de Sesterlaan, in het midden ligt de supermarkt. De exacte invulling gaat Uden nu met de bewoners bespreken. © Gemeente Uden

Uden betrekt klankbordgroep bij invulling plan Sesterpark

UDEN - De gemeente Uden gaat samen met de klankbordgroep uit Uden-Zuid kijken hoe het plan Sesterpark het beste ingevuld kan worden. De verwachting is dat begin volgend jaar duidelijk is hoeveel huizen er naast het winkelcentrum op Uden-Zuid komen. 

Wethouder Maarten Prinssen meldde dat deze week in de commissie ruimte, economie en financiën. Hij heeft woensdag een eerste overleg gehad met de klankbordgroep. 

Verzet 

Die club heeft zich tot dusver fel verzet tegen de geplande bouw van zo'n zestig huizen aan de Sesterlaan. De bewoners van Uden-Zuid zouden het terrein links en rechts van de Plus supermarkt het liefst helemaal groen houden zoals nu het geval is. 

,,We hebben de piketpalen geslagen en gaan kijken hoe we samen met de projectontwikkelaar het plan kunnen ontwikkelen", zei Prinssen. Normaliter zou zo'n plan eerst uitgewerkt worden waarna buurt en politiek kunnen reageren. ,,Omdat wij participatie hoog in het vaandel hebben, betrekken we de klankbordgroep er nu al bij", aldus Prinssen. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.