Volledig scherm
Meer sporten en water drinken, een van de vele manieren om gezond te blijven. © Rob Voss www.robvoss.nl

Uden gaat door met actie 'Jongeren op Gezond Gewicht'

UDEN - Uden doet ook de komende drie jaar mee aan de actie Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten. 

Wethouder Gijs van Heeswijk vertelt: ,,Nederlandse kinderen en jongeren lijden steeds vaker aan overgewicht of obesitas. Via JOGG is het doel het creëren van een gezonde leefomgeving en daarmee het terugdringen van overgewicht bij de jeugd van 0 tot 19 jaar. We zijn goed op weg, maar er is nog veel te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat we doorgaan." Uden doet sinds 2015 mee aan dit landelijke project. 

JOGG Uden bestaat uit een samenwerking met stichting OOG en KIEM (vertegenwoordigers van het onderwijs), het Udens College, Rabobank Uden-Veghel, GGD Hart voor Brabant, Sportservice Noord-Brabant (buurtsportcoaches en JOGG-regisseur), Stichting Compass, Stichting Plezier in Bewegen, een diëtist, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang, sportclubs en supermarkten. En daar komen nog steeds partners bij.

Via JOGG wordt onder andere het drinken van water gestimuleerd en worden naschoolse sportactiviteiten gratis aangeboden. Ook wordt getracht om sportkantines gezonder voedsel te laten aan bieden en het roken verder terug te dringen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement