Volledig scherm
Meer sporten en water drinken, een van de vele manieren om gezond te blijven. © Rob Voss www.robvoss.nl

Uden gaat door met actie 'Jongeren op Gezond Gewicht'

UDEN - Uden doet ook de komende drie jaar mee aan de actie Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten. 

Wethouder Gijs van Heeswijk vertelt: ,,Nederlandse kinderen en jongeren lijden steeds vaker aan overgewicht of obesitas. Via JOGG is het doel het creëren van een gezonde leefomgeving en daarmee het terugdringen van overgewicht bij de jeugd van 0 tot 19 jaar. We zijn goed op weg, maar er is nog veel te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat we doorgaan." Uden doet sinds 2015 mee aan dit landelijke project. 

JOGG Uden bestaat uit een samenwerking met stichting OOG en KIEM (vertegenwoordigers van het onderwijs), het Udens College, Rabobank Uden-Veghel, GGD Hart voor Brabant, Sportservice Noord-Brabant (buurtsportcoaches en JOGG-regisseur), Stichting Compass, Stichting Plezier in Bewegen, een diëtist, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang, sportclubs en supermarkten. En daar komen nog steeds partners bij.

Via JOGG wordt onder andere het drinken van water gestimuleerd en worden naschoolse sportactiviteiten gratis aangeboden. Ook wordt getracht om sportkantines gezonder voedsel te laten aan bieden en het roken verder terug te dringen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.