Volledig scherm
Het winkelcentrum van Uden. © Van Assendelft

Uden investeert én snijdt in 2016

UDEN - Uden heeft de begroting voor 2016 op papier rond. Het college van B en W combineert daarin investeringen voor zo'n 3,5 miljoen euro met bezuinigingen van in totaal 800.000 euro. Op woensdag 14 oktober is er een informatieavond waarop inwoners, clubs en instellingen hun mening mogen geven over de plannen.

Uden trekt in 2016 veel geld uit voor wegen en de openbare ruimte. Zo worden onder andere de Birgittinessenstraat/St.Janstraat, de Industrielaan en fietspaden in het Melle- en Raampark opgeknapt. Odiliapeel wordt goed bedeeld met forse investeringen in gemeenschapshuis Terra Victa en het plein ervoor, samen bijna 4 ton, en de langverwachte turborotonde op de rondweg. Ook nieuw: Uden gaat het centrum voorzien van gratis wifi. Dat kost 25.000 euro.

8 ton bezuinigen
Daartegenover gaat de gemeente 8 ton bezuinigen. Cultuurclubs krijgen samen in totaal 150.000 euro minder subsidie. De gratis stortbon voor de milieustraat wordt afgeschaft en Uden bezuinigt op de eigen inkoop van spullen. Een samenvatting en hoofdpunten uit de begroting zijn te vinden op de site van de gemeente Uden.

Oss, Uden e.o.