Volledig scherm
© Beeld Werkt

'Uden is veel te gretig geweest met gratis glasvezel'

UDEN - Uden zou zich sterk moeten maken voor de circa vijftig gezinnen in het buitengebied die nu nog verstoken zijn van fatsoenlijk internet. Bedrijven zien geen brood in de aanleg van glasvezel maar het kan wel, zoals blijkt bij buurgemeenten als Boekel, Landerd en Bernheze. 

Dat zei Marc Isphording donderdagavond in de commissie ruimte, economie en financiën waar hij de politiek een onthutsend beeld schetste van iemand zoals hij die in het buitengebied van Uden woont. Snel internet is daar uit den boze, hij heeft nog een ouderwetse ADSL-kabel en radio en tv via Digitenne. 

Kersen eten 

En dat allemaal, aldus de man achter Theaterspoor, omdat Uden zich jaren geleden de kaas van het brood heeft laten eten door het bedrijf Reggefiber dat gratis glasvezel aanlegde in de kernen van de gemeente. Of zoals Isphording het zei: ,,Reggefiber vond het goed kersen eten in Uden. Ze kregen al het laaghangend fruit zo in de schoot geworpen." 

,,Uden is in het verleden te gretig geweest", hield hij de politieke partijen voor. Isphording deed daarom een algemene oproep om alsnog iets te doen voor de vijftig huishoudens in het Udens buitengebied die nu nog verstoken zijn van 'noodzakelijk snel internet'.  ,,Pak die handschoen op", zei hij, in de wetenschap dat dat op zijn vroegst door het volgende college in 2018 gedaan zal worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement