Volledig scherm
© ANP

Uden kan 'niks meer doen' voor vishandel Tonies in Volkel

VOLKEL/UDEN - Het is 'erg zuur' maar de gemeente Uden kan helemaal niks meer doen voor vishandel Tonies die zijn vergunning voor een plekje in Volkel is kwijtgeraakt. De procedure is eerlijk verlopen, aldus wethouder Gijs van Heeswijk.

De fracties VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden sprongen donderdagavond in de bres voor Wiranda Tonies. Zij wilde de plek van de viskraam in Volkel overnemen van haar zus Julitta die om gezondheidsredenen stopte. Bij de daarop volgende loting voor een vrijdagse plek op het Schakelplein kwam de Rosmalense vishandel Venrooij uit Rosmalen als winnaar uit de bus. 

Fair verlopen 

Had Uden niet meer kunnen doen voor de lokale ondernemer, wilde de politiek weten. Nee, was het antwoord van wethouder Gijs van Heeswijk. Bij meerdere gegadigden voor een vrijkomende plek is de gemeente wettelijk verplicht om de vergunning te verloten. Dat is dus wezenlijk anders dan bij aanbestedingen waar een gemeente wel lokale bedrijven mag voortrekken. ,,Het is heel zuur voor Tonies maar de procedure is fair en square verlopen", aldus Van Heeswijk. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement