Volledig scherm
De gemeente wacht nog even met het teruggeven van deze Collectie Uden die nu nog opgeslagen ligt in de kelder onder de voormalige Pronkkamer. Uden gaat opnieuw onderzoeken wat de beste oplossing is. © Jeroen/AppelsVan Assendelft Fotografie

Uden kijkt opnieuw naar bestemming kunstcollectie

UDEN - Uden maakt een pas op de plaats wat betreft de herbestemming van de grote kunstcollectie van de gemeente. Op dringend verzoek van alle Udense politieke partijen gaat de gemeente opnieuw onderzoeken wat er moet gebeuren met de zogeheten Collectie Uden.

De politiek was dinsdagavond zeldzaam unaniem in het dringende advies aan wethouder Matthie van Merwerode om toch wat langer na te denken over de toekomst van de Udense kunstcollectie. Teruggeven aan de makers of hun erven, zoals het college eigenlijk voorstelde, is geen goed plan vonden alle partijen. Dan liever een veiling of tentoonstellen in een school of publieke ruimte, waren enkele van de voorstellen. Wethouder Van Merwerode nam daarop het voorstel terug en gaat een en ander opnieuw bekijken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.