De gemeente wacht nog even met het teruggeven van deze Collectie Uden die nu nog opgeslagen ligt in de kelder onder de voormalige Pronkkamer. Uden gaat opnieuw onderzoeken wat de beste oplossing is.
Volledig scherm
De gemeente wacht nog even met het teruggeven van deze Collectie Uden die nu nog opgeslagen ligt in de kelder onder de voormalige Pronkkamer. Uden gaat opnieuw onderzoeken wat de beste oplossing is. © Jeroen/AppelsVan Assendelft Fotografie

Uden kijkt opnieuw naar bestemming kunstcollectie

UDEN - Uden maakt een pas op de plaats wat betreft de herbestemming van de grote kunstcollectie van de gemeente. Op dringend verzoek van alle Udense politieke partijen gaat de gemeente opnieuw onderzoeken wat er moet gebeuren met de zogeheten Collectie Uden.

 1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
  PREMIUM

  Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

  DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.
 1. Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'
  Play

  Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'

 2. Hulpdiensten rukken uit om gewonde gans te vangen, maar dat lukt niet
  Play

  Hulpdien­sten rukken uit om gewonde gans te vangen, maar dat lukt niet