Volledig scherm
Een boeiende voordracht voor een select publiek, dat is TEDx. Volgend jaar ook in Uden. © peter van trijen/het fotoburo

Uden krijgt in 2019 eigen editie van TEDx sprekersplatform

UDEN - In Veghel is het TEDx sprekersplatform al twee keer gehouden, nu is ook Uden aan de beurt. Het evenement wordt gehouden op 20 januari 2019. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt via social media. 

Kartrekker in Uden is het oud-raadslid Asli Bolat die geïnspireerd raakte nadat ze  zelf deelnam aan een TEDx event in Azie.  Ze ging aan de slag met de licentieaanvraag en in overleg met het sprekersplatform TEDx om te kijken of er ook een editie in Uden plaats zou kunnen vinden. ,,Daar komt een hoop bij kijken, een waslijst aan richtlijnen en voorwaarden. Maar het is gelukt", lacht Asli Bolat. 

Youtube 

TEDx staat vooral bekend om de vele inspirerende TEDtalks op Youtube. Het Youtube kanaal van TEDx heeft meer dan 12 miljoen abonnees en wordt wereldwijd gezien als hèt platform voor ideeën van deze tijd. In Uden heeft Bolat gekozen voor het op jongeren toegespitste thema 'Changing Perspectives' dat volgens haar goed bij Uden past. 

Bolat: ,, Binnen Uden zijn jongeren op het moment veel dingen pro-actief aan het verschuiven en veranderen met mooie en creatieve ideeën. Juist die mensen wil ik een podium geven, omdat die toch vaak te verborgen blijven." Medewerking is al toegezegd door onder andere stichting Compass, Misfits en Udenaardetoekomst. Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar voor het jonge publiek. Inschrijven kan nu al via de website.