Volledig scherm
Van Assendelft © Van Assendelft

Uden krijgt jeugdcultuurfonds

UDEN - De aftrap van het jeugdcultuurfonds in Uden wordt gehouden op woensdag 5 april. In Jongerencentrum MC wordt er die dag een klein feestje gehouden ter tere van het initiatief.

 Jongeren tot en met 17 jaar kunnen deelnemen aan meerdere gratis workshops die worden gegeven door Kunst&Co en MC. De avond start om 19.00 uur in de Loopkantstraat 17.

Het jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen en jongeren van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum). Door een bijdrage uit het fonds van maximaal 450,00 euro per jaar kunnen deze kinderen en jongeren deelnemen aan culturele activiteiten. Deze vergoeding wordt rechtstreeks aan de vereniging, school of leverancier betaald.

Wethouder Matthie van Merwerode en Erik Jansen van de Rabobank: "Dansen, muziek maken, knutselen en acteren: het zijn allemaal mooie vormen om je te leren uiten. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom zetten we ons er graag voor in dat alle kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan culturele activiteiten."

Het jeugdcultuurfonds in Uden wordt mogelijk gemaakt door gemeente Uden, Rabobank Uden-Veghel, provincie Noord-Brabant en Lions Ceres Uden.