Volledig scherm
Ondernemers Ties van Donzel en wethouder Ben Tuithof bewonderen het niewue led-scherm op de kop van de Industrielaan. © Hans van Alebeek/BD

Uden met led-schermen over op buitenreclame 2.0

UDEN - Vier grote led-schermen, 3 bij 2 meter groot, bij de vier invalswegen van Uden maken passanten vanaf nu duidelijk wat er in de gemeente allemaal te doen is. De schermen zijn ook nadrukkelijk bedoeld voor bedrijven om reclame te maken. Spandoeken en andere guerrilla-reclame is voortaan echt uit den boze, aldus wethouder Ben Tuithof.

Het eerste scherm op de kop van de Industrielaan, ter hoogte van de nieuwe carwash, werd dinsdagmiddag symbolisch in gebruik genomen door wethouder Tuithof en ondernemer Ties van Donzel. Die heeft jarenlang met de gemeente gesteggeld over zijn grote spandoeken die hij bij wijze van reclame ophing als er weer eens een open dag was. Maar op 'zeer constructieve wijze' heeft Van Donzel namens de ondernemers de afgelopen twee jaar ook met de gemeente onderhandeld over deze oplossing voor het probleem, aldus wethouder Tuithof.

Op de schermen komen straks ook mededelingen van de gemeente. De vier led-schermen staan aan beide zijden van de Industrielaan, op de kop van de Wilhelminsatraat en bij de rotonde van Ben van Dijk.