Volledig scherm
© Irene van de Ven

Uden moet op zoek naar evenemententerrein in buitengebied

UDEN - Het Udense college van B en W moet van de gemeenteraad op pad om een locatie in het buitengebied te zoeken voor grootschalige evenementen. Onlangs Onlangs moest de Volkelse band BZB noodgedwongen naar Bernheze uitwijken met zijn jubileumfestival Alle Remmen Los omdat in het buitengebied van de gemeente Uden geen geschikte locatie te vinden was.

Wethouder Gijs van Heeswijk waarschuwt voor te hoog gespannen verwachtingen: ,,Het zal deze zomer zeker nog niet zijn opgelost. Wij hebben vrijwel geen grond in het buitengebied, er moet een locatiestudie komen en het bestemmingsplan zal herzien moeten worden", zegt hij. 

SP-fractieleider Spencer Zeegers ziet niet in dat evenementen per se op gemeentegrond gehouden moeten worden. En volgens hem is een bestemmingsplanwijziging ook niet nodig, een eenmalige ontheffing kan ook. ,,Als je de veiligheid maar kunt garanderen, de overlast voor de omgeving weet te beperken en verkeer en parkeren goed regelt", zei hij. ,,De gemeente Meierijstad heeft het Paaspop-festival ook niet in een bestemmingsplan geregeld maar in een omgevingsvergunning."

Volgens Ramona Sour (Jong Uden) kan het Udense evenementenbeleid nu niet worden uitgevoerd. Daarin bestaat de mogelijkheid voor vier evenementen in het buitengebied. Maar er moet dan wel een ruimte voor zijn. Het BZB-festival kon niet, zoals FestiLand naar Hemelrijk omdat dat rond Hemelvaart volop in gebruik is en de bezoekersstromen volgens B en W moeilijk te scheiden zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement