Volledig scherm
Dit gebouw van Aventurijn, voorheen Jozefschool, aan de St. Annastraat in Uden gaat plat. Voor de nieuwbouw heeft Uden 4,8 miljoen euro gereserveerd. © Van Assendelft

Uden pakt leegstand in scholen aan

UDEN - In Uden staan zo veel schoollokalen leeg dat er wat moet gebeuren. Door scholen onder één dak te brengen en oude gebouwen te slopen wordt de overcapaciteit met zo'n 50 procent teruggebracht.

In overleg met de schoolbesturen heeft de gemeente besloten om de leegstand aan te pakken. Voor alle twintig basisscholen, verspreid over zeventien gebouwen, is precies bepaald hoe ze erbij liggen, hoeveel leerlingen er de komende jaren te verwachten zijn en wat daarvoor wel of niet geïnvesteerd moet worden. 

Belangrijkste projecten uit het plan zijn het nieuwe Integrale Kindcentrum (IKC) op Germenzeel waar De Palster en Camelot samen in een nieuw gebouw trekken. Uden heeft daar al 6,7 miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

Aventurijn 

 In Uden-West staat een vergelijkbaar nieuw schoolgebouw gepland aan de St. Annastraat. Het bestaande Aventurijnpand uit 1961, voorheen Jozefschool, gaat plat. Daarvoor komt een nieuw gebouw/gymzaal in de plaats, geschatte kosten 4,8 miljoen euro, waar de openbare Klimboom (voorheen De Meent/De Leeuwerik) en Aventurijn samen onderdak krijgen.

Het scholenplan 2017-2027 wordt donderdag besproken in de commissie samenleving en bestuur. Die vergadert vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement