De twintig belangrijkste werken uit de 'collectie Uden' worden in bruikleen gegeven aan het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) in Uden.
Volledig scherm
De twintig belangrijkste werken uit de 'collectie Uden' worden in bruikleen gegeven aan het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) in Uden. © Van Assendelft Fotografie

Uden ruimt kunstcollectie op

UDEN - Uden gaat de eigen kunstcollectie flink opschonen.

Van de ongeveer 125 werken die nu nog in de kelder van de voormalige Pronkkamer (nu stichting C) zijn opgeslagen, worden de twintig belangrijkste werken in bruikleen gegeven aan het Museum voor Religieuze Kunst (MRK). De rest gaat in principe terug naar de makers.

Voornemen
Hoe Uden de kunst gaat teruggeven en tegen welke voorwaarden, moet de komende tijd nog worden uitgewerkt. Het voornemen van burgemeester en wethouders wordt dinsdag 2 februari nog besproken in de commissie publieke zaken.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.