Volledig scherm
© Twitter / Wijkagent Fons

Uden steunt strenger beleid rond woningsluitingen

UDEN - De gemeente Uden steunt de lobby van de gemeenten Breda, Tilburg en Roosendaal die pleiten voor een strenger beleid rond woningsluitingen. Gemeenten zouden een pand ook moeten kunnen sluiten als er wapens worden gevonden of na een schietpartij.  

Wat burgemeester Henk Helleggers betreft is dat een prima initiatief waar hij graag bij wil aansluiten. Hij zou het plan zelfs willen uitbreiden naar meerdere aspecten van zogeheten ondermijnende criminaliteit. Zelfs als er niet direct wapens of munitie worden gevonden, kunnen panden soms ook een vervelende spilfunctie vervullen en de leefbaarheid van een buurt of wijk belasten, stelt de burgemeester. 

Krom 

Denk daarbij aan intimidatie, betrokkenheid bij drugshandel of het aantreffen van dure spullen die niet passen bij het inkomen van betrokkenen. Volgens burgemeester Hellegers is het 'krom' dat in deze gevallen de woning niet gesloten kan worden terwijl dat wel mogelijk is als er drugs of wapens aangetroffen worden. 

Maandag nog besloot Hellegers om een bedrijfspand aan de Neutronenlaan met ingang van vrijdag 21 september te sluiten.De politie heeft in het pand een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Het pand wordt voor een halfjaar gesloten.