Volledig scherm
Het Pokémonspel in Uden. © Kay den Teuling

Uden voor even een Pokémon Go speeltuin

UDEN - Verschillende ondernemers in Uden bundelden vrijdag hun krachten voor Pokémon Go Lure Tour. Het Udense centrum telde twaalf punten waar zogenoemde Pokestops waren, waar de ondernemers activiteiten omheen bouwden.

Het digitale spel Pokémon Go veroverde in rap tempo heel de wereld. Resultaat: overal in Nederland zie je mensen naar hun telefoon staren om het spel te spelen. Wie er goed in wil worden, moet zich in de echte wereld verplaatsen. Door te wandelen verschijnen digitale beestjes uit het spel op je telefoon. Die kun je vervolgens vangen.

Met verschillende Lure’s, die door ondernemers werden geactiveerd, werd getracht jong publiek te lokken naar het Udense centrum. Een Lure is een optie in het spel waardoor de digitale beestjes vaker dan gebruikelijk tevoorschijn komen op telefoons die in de buurt zijn van Pokéstops.

Treinkaartje
Echt storm leek het vrijdag niet te lopen, maar mannen liepen toch bovengemiddeld vaak met een telefoon in de hand naast hun shoppende vrouw of vriendin en groepjes jongeren liepen samen starend naar hun telefoon door het centrum.

Ricky Bevers (23) is er speciaal voor uit Oss gekomen. De fanatieke speler zegt ruim tien kilometer per dag te lopen om nog meer Pokémons te vangen op zijn telefoon. ,,Ik zat laatst te kijken voor die treinkaartjes waarbij je een dag gratis kan treinen. Dan kan ik mooi Pokémons gaan vangen in Utrecht of Amsterdam.”

Volgens de speler zitten daar namelijk veel meer Pokestops dan hier. ,,Maar in Uden heb je wel veel meer Pokestops dan in Oss”, vertelt de 23-jarige speler. Om 21.00 uur was er in het parkje naast het oorlogskerkhof aan de Burgemeester Buskensstraat nog een spelelement, waar de Pokémondeelnemers een pet van hun favoriete spel konden winnen

Oss, Uden e.o.