Volledig scherm
Wandelliefhebber Henrie van Zoggel uit Uden houdt een wandelblog bij. © Van Assendelft

Udenaar gooit hoge ogen met wandelblog: 'Wandelen verveelt nooit'

UDEN - Als er iemand graag wandelt dan is het Udenaar Henrie van Zoggel wel. Toen hij ontdekte dat lopen je hoofd leeg maakt, was hij niet meer te stoppen. Al zo'n 35 jaar wandelt de 57-jarige Udenaar de ene na de andere route.  En hij houdt zijn tochten nauwkeurig bij op internet. Niet onverdienstelijk. Zijn  eigen wandelblog Ambulare is genomineerd voor de Wandelblog Award 2017. 

Het juryrapport spreekt van een 'prachtig opgezette blog'. Deze website omvat beschrijvingen van honderden wandelingen met talrijke tips en foto's. Soms positieve beschrijvingen, soms ook negatieve. Van Zoggel geeft eerlijk zijn mening. 

Wandelen combineert Van Zoggels passies voor natuur, buitenlucht en beweging. Hij loopt afstanden in zowel binnen- als buitenland. ,,In Nederland heb ik alle bekende routes wel gelopen waaronder bijvoorbeeld het Pieterpad en het Drenthepad. Drenthe is mijn favoriete provincie om te wandelen. Het kale Flevoland vind ik de minste." In het buitenland heeft Van Zoggel vaak Griekenland en de Canarische Eilanden verkend. Maar hij heeft bijvoorbeeld ook routes gelopen in China  langs de Chinese Muur  en in Groot-Brittannië langs de de Muur van Hadrianus. Wat er nog op zijn verlanglijstje staat?  ,,De Inca Trail in Peru, met als eindpunt Machu Picchu", klinkt het gedecideerd. 

Wordt zijn blog het wandelblog van het jaar? In de tussenstand staat hij op de tweede plek. Wie Van Zoggel wil helpen kan dat doen door op de volgende link op Ambulare te stemmen: https://mrkortingscode.nl/awards/wandelblog-award-2017. Dat kan nog tot maart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement