Volledig scherm
© Thinkstock

Udenaar krijgt taakstraf voor uitschelden ambulancepersoneel dat zijn dochter helpt

UDEN - 'Klootzakken', 'kutwijf', 'achterlijke gekken'. Dat kreeg personeel van een ambulance in Uden te horen van twee mannen toen ze vorig jaar februari op de Rode Akker in Uden een vrouw probeerden te helpen na een epileptische aanval.

Deze week kreeg de oudste van de twee, de 65-jarige vader van de vrouw, een taakstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De andere man kwam niet opdagen.

Honden
Op 12 februari vorig jaar ontstond ruzie met het ambulancepersoneel toen de man weigerde zijn vier honden bij het slachtoffer weg te houden. ,,Het waren hulphonden", zei hij. De rechter tilde daar niet zo zwaar aan. ,,In het protocol van het ambulancepersoneel staat dat honden niet direct bij de patiënt mogen," zei hij tot de Udenaar. Die beweerde dat hij de honden juist in de gaten probeerde te houden.

Alcohol
Volgens getuigen zouden de twee mannen flink gedronken hebben. In het ziekenhuis had de man het twee weken eerder ook al aan de stok gehad met een baliemedewerker. 'Kom maar eens aan deze kant, dan zal ik je eens voor je kop slaan' beet hij de man toe.

,,Dat was nadat mijn dochter een schoen over de balie had gegooid", verklaarde hij. De rechter legde hem een taakstraf van 120 uur op, waarvan 60 voorwaardelijk. Ook moet hij de chauffeur en de ambulanceverpleegkundige ieder 160 euro betalen als vergoeding voor immateriële schade.

Oss, Uden e.o.