Verkiezingsavond Uden.  Uden Plus haalde vanuit het niets drie zetels maar mag niet meedoen aan de coalitiebesprekingen. Links staat Tinie Kardol.
Volledig scherm
Verkiezingsavond Uden. Uden Plus haalde vanuit het niets drie zetels maar mag niet meedoen aan de coalitiebesprekingen. Links staat Tinie Kardol. © Van Assendelft

UdenPlus teleurgesteld over koers coalitie Uden en communicatie

UDEN - ,,Blijkbaar is het getal belangrijker dan de inhoud." Tot die conclusie komt een teleurgestelde lijsttrekker Tinie Kardol van  UdenPlus nu zijn partij is buitengesloten van de coalitieonderhandelingen in Uden. 

Zondagavond meldden de twee informateurs dat zij op basis van de eerste verkennende gesprekken aansturen op een coalitie van Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden, samen goed voor 17 van de 27 zetels in de Udense raad. ,,Ik vind het niet netjes dat wij dat via de krant hebben moeten vernemen", zegt Kardol in een reactie. ,,Waarom is er niet even een telefoontje met wat tekst en uitleg geweest?" 

Macht van het getal 

Vooral omdat Kardol volgens eigen zeggen nu geen idee heeft waarom zijn partij is buitengesloten. ,,Ik kan geen enkel inhoudelijk element noemen wat een bezwaar kan zijn geweest", zegt de lijsttrekker. ,,Dan moet het dus puur het getal zijn: 17 zetels is meer dan 16. Maar er is blijkbaar niet gekeken naar winnaars en verliezers." 

Kardol heeft de stiekeme hoop dat de vier partijen er dinsdag - als er verder gesproken wordt - niet uitkomen zodat zijn partij alsnog in beeld komt. ,,Ik hoop dat er andere deuren opengaan", zegt Kardol. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.