Volledig scherm
Renee van Trier © Van Assendelft

Udens College in landelijke top beste rekenonderwijs

UDEN - Het vmbo van het Udens College behoort in Nederland tot de best presterende vmbo scholen op het gebied van rekenonderwijs. Waar zit hem dat in?

Omdat de rekenvaardigheden van veel jong volwassenen onder de maat zijn gebleken, heeft de overheid rekentoetsen op middelbare scholen ingevoerd. Het is op het vmbo nog geen exameneis om de rekentoets te halen, maar de resultaten daarvan komen wel op de eindlijsten te staan. „Rekenen is een basisvaardigheid. Als je goed wilt meedoen in de maatschappij, is het heel belangrijk dat je kunt rekenen”, zegt docente Renée van Trier. En daarom steekt het Udens College er erg veel energie in om de rekenvaardigheden van leerlingen te bevorderen - ook al kun je er op dit moment nog niet op zakken.

Maatregelen
De school heeft daar verschillende concrete maatregelen voor genomen. Ten eerste krijgt de onderbouw speciaal één uur rekenen in de week, naast de lessen wiskunde die ze al hadden.
​Ten tweede heeft het Udens College ervoor gezorgd dat de wiskundedocenten geschoold zijn in rekendidactiek. Last but not t least: Het Udens College heeft een team van remedial teachers in huis, die als het echt nodig is een leerling één op één instructie kunnen geven.

Oss, Uden e.o.