Volledig scherm
Renee van Trier © Van Assendelft

Udens College in landelijke top beste rekenonderwijs

UDEN - Het vmbo van het Udens College behoort in Nederland tot de best presterende vmbo scholen op het gebied van rekenonderwijs. Waar zit hem dat in?

Omdat de rekenvaardigheden van veel jong volwassenen onder de maat zijn gebleken, heeft de overheid rekentoetsen op middelbare scholen ingevoerd. Het is op het vmbo nog geen exameneis om de rekentoets te halen, maar de resultaten daarvan komen wel op de eindlijsten te staan. „Rekenen is een basisvaardigheid. Als je goed wilt meedoen in de maatschappij, is het heel belangrijk dat je kunt rekenen”, zegt docente Renée van Trier. En daarom steekt het Udens College er erg veel energie in om de rekenvaardigheden van leerlingen te bevorderen - ook al kun je er op dit moment nog niet op zakken.

Maatregelen
De school heeft daar verschillende concrete maatregelen voor genomen. Ten eerste krijgt de onderbouw speciaal één uur rekenen in de week, naast de lessen wiskunde die ze al hadden.
​Ten tweede heeft het Udens College ervoor gezorgd dat de wiskundedocenten geschoold zijn in rekendidactiek. Last but not t least: Het Udens College heeft een team van remedial teachers in huis, die als het echt nodig is een leerling één op één instructie kunnen geven.

  1. Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

    Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

    UDEN - Het gaat niet meer zoals het ging. Ze wil zich op de baan helemaal kunnen geven, maar dat lukt niet meer omdat ze toch wat moeilijker loopt. En dus stopt ze met tennissen, Gerda Snippe uit Uden. Maar dan wel pas op 92-jarige leeftijd. Ze was veruit het oudst actieve lid van tennisclub LTC in Uden. Apetrots zijn ze daar op hun hoogbejaarde speelster, die nog steeds een vitale indruk maakt en  helder van geest is. ,,Ik heb het tennissen ontzettend graag gedaan. Het is de mooiste sport die er bestaat." 

Oss, Uden e.o.