Volledig scherm

Udens College zwaait 4 vmbo-docenten uit

UDEN - De sector vmbo van het Udens College neemt vrijdag afscheid van 4 docenten. Annie Jansen-Thielen, Theo Daanen, Peter Henze en Henk Derks stoppen na een lange carrière in het onderwijs en gaan met pensioen of pre-pensioen.

Annie Jansen-Thielen uit Zaltbommel werd in 1990 als vervangster van een zieke collega aangesteld op St. Eloy in Uden. ,,Op alle drie de scholen was ik in het begin één van de weinige vrouwen. Het technisch onderwijs was een echt mannenbolwerk. Daar is nu niets meer van te merken is: vrouwen zijn ruim in de meerderheid.” Jansen gaf voornamelijk les aan leerlingen die wat meer moeite met het onderwijs hadden. Ze doceerde met name Nederlands, mens & maatschappij en wiskunde.

Kruisheren College
Peter Henze staat al bijna 39 jaar voor de klas in Uden. Hij begon in 1978 aan het toenmalige Kruisheren College en ging een jaar later lesgeven aan de Aloysius Mavo. Vervolgens kwam hij terecht op het Comenius College en het Udens College. ,,Het leuke aan lesgeven is dat je kinderen iets kunt meegeven waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.”

Huishoudschool
Theo Daanen vertrekt met enige pijn in het hart. Zijn onderwijsloopbaan als docent lichamelijke opvoeding begon iets meer dan 38 jaar geleden op het Zwijsencollege in Veghel, maar al snel vond hij een baan in zijn geliefde Uden, op huishoudschool Ter Linde.Daar had hij in de begintijd alleen met meiden te maken. ,,Het werken met meiden is toch iets bijzonders. Ze zijn heel open in hun uitlatingen, hoe ze zich voelen.” Sinds 2002 was Daanen behalve docent en mentor ook leidinggevende in de bovenbouw beroepsgericht.

Henk Derks doceerde technologie. Hij werkte meer dan 40 jaar op het Udens College, of één van de voorgangers daarvan. Hij liep voorop in de technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT en heeft aan de wieg gestaan van de invoering van het vak technologie in de gemengde leerweg van het vmbo.

Oss, Uden e.o.