Volledig scherm
Nort van Schayik van Comumatica zorgt mede voor de softwarebeveiliging tijdens de Olympische Spelen in Japan. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Udens Compumatica neemt cyberbeveiliging Olympische Spelen 2020 op zich

UDEN - Het Udense Compumatica, een bedrijf voor digitale beveiliging, heeft samen met enkele andere Nederlandse bedrijven een samenwerkingsverband voor de Olympische Spelen van 2020 in Japan getekend. De bedrijven gaan er de cyberbeveiliging waarborgen.

Volgens Nort van Schayik van Compumatica hebben de Japanners maar weinig kaas gegeten van beveiligen.

Op slot
,,Ons bedrijf is eerder dit jaar samen met Mark Rutte op handelsmissie geweest naar Japan. De mensen zetten daar bij wijze van spreken hun fiets niet eens op slot." Iets dat in de cultuur van de Japanners zit. Maar tegelijkertijd willen ze wel voorkomen dat bijvoorbeeld een uitzending van de spelen plots op zwart gaat."

En daar gaat Compumatica voor zorgen samen met andere partijen. In totaal zitten er acht bedrijven in het verbond. Samen moeten ze ervoor zorgen dat de hoofdlijnen tussen verschillende locaties van de Olympische Spelen goed beveiligd zijn. Van Schayik: ,,Dat gaat niet alleen om internetverbindingen, maar ook om alle voice-, data- en videoverbindingen."

Oss, Uden e.o.