Volledig scherm
Asli Bolat gaat de Udense raad verlaten. © Gemeente Uden

Udens raadslid Asli Bolat dient ontslag in

UDEN - Asli Bolat, fractievoorzitter en raadslid namens de Partij van de Arbeid (PvdA), dient donderdag haar ontslag in bij de gemeenteraad van Uden. Reden van haar vertrek is een aanstaande verhuizing naar de gemeente Den Haag.

Asli Bolat gaat aan de slag bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. Door de dagelijkse reistijd werd het voor Bolat steeds lastiger om haar functie als raadslid op een verantwoorde manier te vervullen, schrijft zij in haar ontslagbrief aan de raad: "De mensen die mij kennen, weten dat ik dingen niet half wil doen. Daarom is het een pijnlijke keuze om de raad te verlaten. Toch is het op dit moment het meest verstandig."

Geen ego's
Zij kijkt met trots terug op het werk dat haar fractie voor de gemeente heeft kunnen doen en bedankt het college en de collega-raadsleden voor de jarenlange samenwerking. Bolat: "Politiek en een functie als raadslid moet niet draaien om ego’s maar om je intrinsieke motivatie om iets goeds te willen doen voor de burger. Hoe smal de ruimte soms ook is."

Tijdens de raadsvergadering van donderdag zal er afscheid genomen worden van Asli Bolat en wordt het nieuwe raadslid Ingeborg Tros toegelaten tot de gemeenteraad.